Южнокорейски съд в неделя издаде заповед за арест на пътника, който

...
Южнокорейски съд в неделя издаде заповед за арест на пътника, който
Коментари Харесай

Съд остави в ареста мъжа, отворил аварийния изход на самолет в Южна Корея

Южнокорейски съд в неделя издаде заповед за арест на пасажера, който отвори вратата на аероплан на Asiana Airlines минути преди кацането му в Тегу, Южна Корея, оповестява " Ройтерс ".

Обвиненията са за нарушение на Закона за сигурността на въздухоплаването. Има и риск той да сеукрие преди правосъдния развой. Заповедта разрешава на полицията да го задържи по-дълго в ареста.

На съвещанието не му е повдигнато обвиняване.

Длъжностните лица дадоха семейството на мъжа като Лий, само че не и цялостното му име, както е всекидневно. По-рано стана ясно, че е на към 30 години. 

Лий сподели, че е отворил вратата, тъй като желал бързо да слезе от самолета.

" Наистина скърбя за децата ", сподели той за учениците, които бяха на борда и откарани в болница с проблеми с дишането.

От общо 194 пасажери на борда, нито един не е потърпевш тежко. Десетки пасажери са имали проблеми с дишането и са били откарани в болница. Всички потърпевши са били изписани след към два часа.

Asiana спря продажбите на седалките най-близо до изхода на модела Airbus A321-200 от неделя, сподели Yonhap.

Компанията не е направила формален коментар.

Служител на южнокорейското министерство на превоза сподели в петък, че е допустимо да се отворят спешни изходи на или близо до нивото на земята, защото налягането вътре и отвън кабината е сходно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР